Jordgubbstårta



Tårtbotten:
4 stora ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 msk hett vatten

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Tårtbotten: Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker poröst.
3. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner mjölet i socker- och äggblandningen. Häll på vattnet.
4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner i smeten.
5. Smöra och bröa en stor, rund form (ca 30 cm i diameter, för 15 port) och häll i fyllningen. Grädda kakan ca 40 minuter, känn efter med en sticka om den är torr. När kakan svalnat, stjälp upp den på ett fat och dela den i tre bottnar.

Varva bottnarna med jordgubbssylt och grädde. När du lagt på toppen så brer du grädde över hela tårtan och toppar med färska jordgubbar. Perfekt nu när sommaren är påväg!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Snabbt, enkelt och gott!

Hej! Vi är tre tjejer som går sista året på gymnasiet och under de året har man ett ämne som heter projektarbete. Man kan välja att inrikta sig på nästan vad som helst, och vi har valt att skapa en matblogg som inriktar sig till ungdomar. Det ska vara snabbt, enkelt och gott!

RSS 2.0