Jordgubbstårta

Tårtbotten:
4 stora ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 msk hett vatten
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Tårtbotten: Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker poröst.
3. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner mjölet i socker- och äggblandningen. Häll på vattnet.
4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner i smeten.
5. Smöra och bröa en stor, rund form (ca 30 cm i diameter, för 15 port) och häll i fyllningen. Grädda kakan ca 40 minuter, känn efter med en sticka om den är torr. När kakan svalnat, stjälp upp den på ett fat och dela den i tre bottnar.
Varva bottnarna med jordgubbssylt och grädde. När du lagt på toppen så brer du grädde över hela tårtan och toppar med färska jordgubbar. Perfekt nu när sommaren är påväg!
