Hallonpaj med ingefära

Hallonpaj med ingefära
30 min
Ingredienser 6-8 pers:
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 ägg

Fyllning:
50 g smör
1 dl socker
1/2 påse kokos
1 ägg
3 msk färsk ingefära
1 förpackning hallon

Såhär gör du:
1. Blanda mjöl, socker och matfett. Tillsätt ägget och arbeta till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 225 grader, ca 10 min.
3. Smält matfettet till fyllningeni en kastrull. Tillsätt socker, kokos, ägg, och ingefära.
4. Lägg hallon över pajskalet och tillsätt sedan kokossmeten över. Grädda i ugnen i ca 12 min.

Tips!
-Servera med glass



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Snabbt, enkelt och gott!

Hej! Vi är tre tjejer som går sista året på gymnasiet och under de året har man ett ämne som heter projektarbete. Man kan välja att inrikta sig på nästan vad som helst, och vi har valt att skapa en matblogg som inriktar sig till ungdomar. Det ska vara snabbt, enkelt och gott!

RSS 2.0