Stor handla!

För att spara pengar är det absolut bästa att åka och storhandla. Åk ut till en Ica Maxi, Coop forum eller liknande. Då så sätt sparar du otroligt mycket pengar. det enda som är viktigt är att du nån dag innan tänker ut vad du ska äta en vecka framåt. Genom planering förenklarar du för dig själv.

Om du hela tiden småhandlar varje dag kommer du märka att det går åt väldigt mycket pengar vilket absolut inte är ekonomiskt. Har du inte bil så kan du alltid låna från någon eller varför inte ta buss eller t-bana? Du kommer märka i längden hur mycket du sparar på att åka och storhandla.

Om du har möjlighet så ska du gå in i på affärens hemsida för att lära känna butiken. Genom detta slipper du virra runt i butiken och springa fram och tillbaka.
Du kan också spara påsar och återanvända dem, du kanske inte tänker på det men i längden blir köp av påsar ganska dyrt.

Lycka till med storhandlandet och kom ihåg att planera vad du ska köpa och skriv en lista, då kommer besöket i butiken ta betydligt kortare tid!

Fruktsallad

Fruktsallad
15 min
Indredienser 4 pers:
4 dl hallon
1 apelsin
2 kiwi
1 äpple
2 bananer
1/2 ananas

Såhär gör du:
1. Skala och skär alla frukter i den storlek du vill ha.
2. Blanda allt i en stor skål.

Tips!
- Servera gärna med glass

Tips!

Många väljer i dag att inte köpa en hel kokbok. Vi kanske inte gillar alla recept eller så är vi för lata för att orka gå i väg och köpa en bok. Du väljer helt enkelt att på ett billigt och snabbt sätt söka på internet efter recept till middagen.
Om du då hittar ett recept du gillar måste du då spara detta utskrivna papper någonstans. Majoriteten av oss tappar då bort dessa papper och blir då något frustrerad. Men nu ska ni få ett bra tips där du kan spara dina recept på ett smidigt och elegant sätt.

I det flesta butiker som säljer böcker kan du köpa en förvarings bok, en bok med plastfickor. I varje plastficka fyller du i dian recept och helt plötsligt har du på ett smart och smidigt sätt förvarat alla dina recept.

Så nu kan du skriva ut dina favorit recept och tillverka en egen bok med alla dina recept.

Köttfärsås special!

Köttfärsås special
30 min
Ingredienser 4 pers:
300 gram pasta
300 gram nötfärs
1 1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk mjukost
2 msk tomatpuré
2 msk ajvar relish
1 tsk sambal oelek
1 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 röd paprika
1 1/2 dl majs
150 gram haricot vertes
Salt och peppar

Så här gör du:
1. Koka upp vatten enligt förpackningen.
2. Hacka löken och vitlöken. Stek färsen tillsammans med löken i lite smör i en teflonpanna. Krydda med salt och peppar
3. Skär paprikan i bitar. Tillsätt den och mjukosten, tomatpuré, ajvar relish, sambal oelak, grädde, vatten, buljontärningen i färsen. Låt koka i 10 minuter. Tillsätt haricot vertes och majs. Låt koka några minuter till.
4. Häll av vattnet och servera tillsammans med köttfärsen.

Tips
- Byt ut haricot vertes mot gröna ärter

Snabb räkpasta

Räkpasta
10 min
Ingredienser 4 pers:
250 gram pasta
300 gram räkor utan skal
4 vitlöksklyftor
2 tsk olja
4 msk sherryvinäger
1 1/2 dl lätt créme fraiche
1 1/2 dl hackad persilja
Salt och peppar
Så här gör du:
1. Koka pastan enligt förpackningen.
2. Om räkorna inte är färdigskalade måste du skala dem. Skala och hacka vitlöken.
3. Fräs vitlöken i oljan i en stekpanna på medelstark värme tills den är gyllengul. Tillsätt räkorna och hetta upp dem under omrörning. Blanda ner vinägern, cremé fraiche och persiljan och hetta upp, inte koka. Smaksätt med både salt och peppar.
4. Låt pastan rinna av och lägg tillbaka den i kastrullen. Häll över såsen och blanda om.
Tips
-Vill du ha en lite mer festlig pasta kan du tillsätta tigerräkor och kräftstjärtar.

Kalkonpasta med Sparris och ärtor

Kalkonpasta
25 min
Ingredienser 4 pers:
250 gram pasta
225 gram kalkonfilé
1 knippe salladslök
100 gram färsk eller fryst sparris
2 tsk olivolja
100 gram ärter
2 dl kesella
200 gram mjukost med vitlök och ärtor
Strimlad färsk basilika
Salt och peppar
Så här gör du:
1. Koka pastan enligt förpackningen
2. Skär kalkonen i tunna strimlor. Skölj och strimla salladslöken. Skär sparrisen i bitar.
3. Fräs köttet i oljan i en stekpanna tills det får en fin färg och är genomstekta, 2-3 min. Rör om under tiden. Tillsätt sparris och ärter.
4. Blanda ner kesella och mjukost och låt allt bli varmt. Smaksätt med salt och peppar.
5. Låt pastan rinna av och blanda ned i såsen. Granera med basilikablad.
Tips
-Du kan byta ut kalkonen mot kycklingfilé om du vill!

Pasta Carbonara

Pasta carbonara
20 min
Ingredienser 4 pers:
300 gram spaghetti
200 gram bacon
1 vitlöksklyfta
1 ägg
2 äggvitor
100 gram mjukost
1/2 hackad persilja
salt och peppar
Såhär gör du:
1. Koka pastan enligt förpackningen.
2. skär baconen i tärningar. Skala och finhacka löken.
3. fräs baconen och vitlöken i en stekpanna med lite smör.
4. vispa ihop ägg, äggvitor och ost. Låt pastan rinna av. Rör först ner pastan i pannan och sedan äggostblandningen och låt den stelna på eftervärme. Salta och peppra efter smak. Strö över persiljan!
Tips
-Detta ska du inte frysa så ät allt dagen du lagar detta.

Himmelsk kyckling

Kyckling för de lyxiga dagarna. Om du vill lyxa till din vardag men ändå inte vill lägga hur mycket tid som helst ska du definitift laga detta recept. Detta tar endast 15 minuter och det kommer vattnas i din mun!
Himmelsk kyckling
15 min
Ingredienser 4 pers:
400 g kyckling
En röd lök
En gurka
4 tomater
Två mozzarella
Ruccula
Servera med lite sås om du vill
Så här gör du:
Stek kycklingen på medelvärme, krydda med lite kryddor för god smak. Under tiden som kycklingen steks så skär du upp salladen och lägger upp på tallrikarna. Lägg upp kycklingen när den är färdig och servera med en god sås.

Släng inte dina rester

Efter helgen har många rester kvar från middagen dagen innan, slänga eller spara?
Du ska självklart spara din mat och nu använda din fantasi, du kommer kunna skapa underverk med dina rester. Vi tänkte i detta inlägg hjälpa dig att på god väg använda alla mat och använda resterna till måltid dagen efter.

Pytt i panna!
Många lyxar till middagarna på helgerna och lagar en köttbit med någon slags potatis. Om du sparara resterna från maten har du goda möjligheter att kunna laga en lyxig pytt i panna. Det enda du behöver tillägga är lite lök och en röd paprika.

Tillverkning:
Skär köttet, potatisen och paprikan i små tärningar. Hacka löken. Stek löken med lite smör. Tillsätt den tärnade potatisen, köttet och paprikan. Stek tills det fått en gyllenbrun färg.

Köttfärsfylld paptika!
Vad är inte en fredag utan tacos? Alla äter väl tacos till middag under fredagskvällen. Om du sparar alla rester så kan du göra en strålande köttfärsfylld paprika. Till detta måste du endast köpa till en stor paprika, välj färg själv!

Tillverkning:
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj paprikan och skär bort toppen, gröp sedan ur innehållet och skölj. Därefter fyller du din paprika med köttfärs och majs. Toppa med lite ost. Kör in detta i ugnen i 25 minuter.

Quesadilla!
Till detta bör du spara köttfärs, vetetortillas och ost. Om du vill kan du tillägga salladen från tacosten dagen innan.

Tillverkning:
Lägg ut vetetortillasen och bre ut ost och köttfärs. Tänk på att det är köttfärsen som limar ihop vetetortillasen, så du bör ha en del ost. Sätt över en vetetortilla över köttfärsen och stek den i stekpannan tills den fått en gyllenbrun färg!
Se så lätt det är att laga till något av dina rester. På detta sätt sparar du inte bara pengar utan också tid! Njut!

Snabbt, enkelt och gott!

Hej! Vi är tre tjejer som går sista året på gymnasiet och under de året har man ett ämne som heter projektarbete. Man kan välja att inrikta sig på nästan vad som helst, och vi har valt att skapa en matblogg som inriktar sig till ungdomar. Det ska vara snabbt, enkelt och gott!

RSS 2.0