Snabb räkpasta

Räkpasta
10 min
Ingredienser 4 pers:
250 gram pasta
300 gram räkor utan skal
4 vitlöksklyftor
2 tsk olja
4 msk sherryvinäger
1 1/2 dl lätt créme fraiche
1 1/2 dl hackad persilja
Salt och peppar
Så här gör du:
1. Koka pastan enligt förpackningen.
2. Om räkorna inte är färdigskalade måste du skala dem. Skala och hacka vitlöken.
3. Fräs vitlöken i oljan i en stekpanna på medelstark värme tills den är gyllengul. Tillsätt räkorna och hetta upp dem under omrörning. Blanda ner vinägern, cremé fraiche och persiljan och hetta upp, inte koka. Smaksätt med både salt och peppar.
4. Låt pastan rinna av och lägg tillbaka den i kastrullen. Häll över såsen och blanda om.
Tips
-Vill du ha en lite mer festlig pasta kan du tillsätta tigerräkor och kräftstjärtar.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Snabbt, enkelt och gott!

Hej! Vi är tre tjejer som går sista året på gymnasiet och under de året har man ett ämne som heter projektarbete. Man kan välja att inrikta sig på nästan vad som helst, och vi har valt att skapa en matblogg som inriktar sig till ungdomar. Det ska vara snabbt, enkelt och gott!

RSS 2.0