Släng inte dina rester
Efter helgen har många rester kvar från middagen dagen innan, slänga eller spara?
Du ska självklart spara din mat och nu använda din fantasi, du kommer kunna skapa underverk med dina rester. Vi tänkte i detta inlägg hjälpa dig att på god väg använda alla mat och använda resterna till måltid dagen efter.
Pytt i panna!
Många lyxar till middagarna på helgerna och lagar en köttbit med någon slags potatis. Om du sparara resterna från maten har du goda möjligheter att kunna laga en lyxig pytt i panna. Det enda du behöver tillägga är lite lök och en röd paprika.
Tillverkning:
Skär köttet, potatisen och paprikan i små tärningar. Hacka löken. Stek löken med lite smör. Tillsätt den tärnade potatisen, köttet och paprikan. Stek tills det fått en gyllenbrun färg.
Köttfärsfylld paptika!
Vad är inte en fredag utan tacos? Alla äter väl tacos till middag under fredagskvällen. Om du sparar alla rester så kan du göra en strålande köttfärsfylld paprika. Till detta måste du endast köpa till en stor paprika, välj färg själv!
Tillverkning:
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj paprikan och skär bort toppen, gröp sedan ur innehållet och skölj. Därefter fyller du din paprika med köttfärs och majs. Toppa med lite ost. Kör in detta i ugnen i 25 minuter.
Quesadilla!
Till detta bör du spara köttfärs, vetetortillas och ost. Om du vill kan du tillägga salladen från tacosten dagen innan.
Tillverkning:
Lägg ut vetetortillasen och bre ut ost och köttfärs. Tänk på att det är köttfärsen som limar ihop vetetortillasen, så du bör ha en del ost. Sätt över en vetetortilla över köttfärsen och stek den i stekpannan tills den fått en gyllenbrun färg!
Se så lätt det är att laga till något av dina rester. På detta sätt sparar du inte bara pengar utan också tid! Njut!

Kommentarer
Trackback