Lördags special!
Nu ska du få en snabb, mycket god och självklart enkel trerätters! Med detta kommer du bli älskad av dina gäster alltså en perfekt trerätters att bjuda på. På menyn står, förrätt toastskagern, varmrätt en rödvinssås och efterrätt en vitchoklad dröm. Meningen är att du själv ska välja vad du vill ha till din rödvinssås, nu ska pulversåserna försvinna och riktig hemmagjord sås tillagas.
Toastskagern
10 min
Ingredienser: 4 pers
1 burk créme fraiche
3 msk majonnäs
En halv röd lök
En kruka dill
250 gram räkor
4 nypor salt
2.5 tsk limejuice
2 krm vitpeppar
(en burk stenbitsrom)
Så här gör du:
1. Blanda créme fraichen med majonnäsen.
2. Tillsätt den finhackade rödlök, hackad dill, salt, vitpeppar och limejuicen. Rör om väl!
3. Blanda sist i räkorna och om du har stenbitsrom. Rosta fyra mackor och skär därefter av kanterna och lägg en klick skagenröra på mackan!
Tips
-Om du inte vill lägga massa pengar på räkor kan du välja räkor på burk, fungerar exakt lika bra, rom har du med efter smak!
Rödvinssås
15 min
Ingredienser: 4 pers
1 gul lök
2 dl rödvin
4 dl vatten
4 msk kalvfond, koncentrerad
2 msk tomatpuré
1 tsk timjan
2 krm vitpeppar
3 tsk maizena majsstärkelse
1 msk smör
Så här gör du
1. Skala och finhacka löken.
2. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré, timjan och vitpeppar i ca 10 minuter.
3. Tag ett glas och häll i Maizena utrörd i lite kallt vatten.
4. Efter 10 minuter tar du en bunke och ett durkslag och vänder ner såsen så att löken och timjan försvinner. Såsen som finns i bunken vänder du ner i kastrullen igen och häller ner smör. Ha kastrullen på svak värme.
5. Tag nu Maizena utrört i vattnet och häll försiktigt i.
Tips
-Om du känner att du inte har tid kan du tillaga såsen dagen innan och ställa den i kylen!
Vitchoklad dröm
Tillagas dagen innan då den ska stå i kylen minst 3 timmar
Ingredienser 4 pers
100 gram vitchoklad
1 dl grädde
2 dl matlagnings yoghurt
Så här gör du:
1. Hacka chokladen.
2. Häll grädden i en kastrull och värm upp(INTE koka). Då grädden är varm häller du i chokladen, vispa lugnt tills chokladen har smält. Låt detta svalna.
3. Blanda i yoghurten, rör till en jämn smet. Tag nu fram 4 små dessert skålar eller glas och häll i smeten i dem.
4. In i kylen under minst 3 timmar
Tips
-Innan servering tinar du lite hallon och lägger som topping på desserten. För ännu mer lyx kan du riva lite mörk choklad och strö över, en riktig dröm!
