Chili con carne
4 pers
Ingredienser
500 gram nötfärs
2 gula lökar
1,5 st grön paprika
1 burk krossade tomater
4 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
0,5 msk chilipeppar
1,5 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 burk vita bönor, kokta
Tillagning
1. Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Bryn löken i lite matfett på svag värme. Rör ner färsen och paprikan. Bryn alltsammans några minuter.
2. Lägg i resten av ingredienserna och kryddorna utom bönorna. Ta inte för mycket chilikrydda, det är lätt att den blir för stark. Koka grytan livligt utan lock ca 10 minuter. Rör om ofta. När det mesta av vätskan har kokat in, häll i bönorna och smaka av med salt och peppar.
3. Låt alltsammans bli genomvarmt. Servera med en bit baugette.
Perfekt vardagsmat!

Ingredienser
500 gram nötfärs
2 gula lökar
1,5 st grön paprika
1 burk krossade tomater
4 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
0,5 msk chilipeppar
1,5 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 burk vita bönor, kokta
Tillagning
1. Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Bryn löken i lite matfett på svag värme. Rör ner färsen och paprikan. Bryn alltsammans några minuter.
2. Lägg i resten av ingredienserna och kryddorna utom bönorna. Ta inte för mycket chilikrydda, det är lätt att den blir för stark. Koka grytan livligt utan lock ca 10 minuter. Rör om ofta. När det mesta av vätskan har kokat in, häll i bönorna och smaka av med salt och peppar.
3. Låt alltsammans bli genomvarmt. Servera med en bit baugette.
Perfekt vardagsmat!


Kommentarer
Trackback