Spenatsoppa!

Spenatsoppa
30 min
Ingredienser 4 pers:

500 g hackad fryst spenat
1 msk hackad gräslök
1 msk smör
4 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
2 tsk salt
2 krm vitpeppar


Såhär gör du:
1. Tina spenaten i 4 dl av vattnet i en stor kastrull.
2. Tillsätt smör & hackad gräslök. Pudra på vetemjöl & häll på resten av vattnet.
3. Tillsätt buljongtärningarna & låt soppan koka 10 min utan lock.
4. Rör i grädden i soppan.
5. Smaka av med salt & peppar.


Tips!
- Lägg till ägghalvor till soppan.
- Det är även gott att ha lite bröd vid sidan av soppan.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Snabbt, enkelt och gott!

Hej! Vi är tre tjejer som går sista året på gymnasiet och under de året har man ett ämne som heter projektarbete. Man kan välja att inrikta sig på nästan vad som helst, och vi har valt att skapa en matblogg som inriktar sig till ungdomar. Det ska vara snabbt, enkelt och gott!

RSS 2.0